W dniu 27.02.2024r. w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Lututowie odbył się konkurs pt. „Systemy jakościowe jako sposób zabezpieczania zapasów żywnościowych”, do którego przystąpili uczniowie technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych oraz branżowej szkoły I stopnia w zawodzie kucharz.
Konkurs poprzedzony był wykładem, który poprowadziła pani Katarzyna Olek z Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Wieruszowie.
Z ogromną przyjemnością informujemy, że nasi uczniowie zajęli odpowiednio:
1 MIEJSCE – Faustyna Zięba z klasy 1 PT
2 MIEJSCE – Patrycja Zatajska z klasy 1 PT
3 MIEJSCE ex aequo – Maja Kobyłt i Filip Siwiński z klasy 1 PT
Wyróżnienia otrzymali:
Dominik Toboła z klasy 3 MTP oraz Julia Goraj z klasy 1 PT
Laureaci zostali obdarowani nagrodami i dyplomami podczas uroczystego podsumowania konkursu w Starostwie Powiatowym w Wieruszowie w dniu 6.03.2024r..
Zwycięzcom gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.
Ewa Miś