Młodzież Technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych i Branżowej Szkoły I Stopnia w zawodzie kucharz w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Lututowie przygotowała ponad 1000 pierogów pod fachową opieką nauczycielek przedmiotów gastronomicznych: Marzeny Maciejewskiej, Ewy Miś i Weroniki Franiak.
Wyroby te trafiły do potrzebujących powodzian z południowej Polski, którzy po przejściu żywiołu stracili dorobek życia. Miło było włączyć się w akcję we współpracy ze Spółdzielnią Dostawców Mleka w Wieluniu. Mamy nadzieję, że te przepyszne pierogi podane na ciepło choć na chwilę przypomną normalne życie, bo dla niektórych z tych ludzi będzie to pierwszy ciepły posiłek od wielu dni, a jednocześnie wspomogą wielu wolontariuszy, którzy bezinteresownie pomagają w uprzątnięciu zalanych miejscowości. Lubimy pomagać i wspierać innych w trudnym czasie.
Marzena Maciejewska